"Neka vam Messi i Ronaldo pronađu vakcinu, mi zarađujemo 1.500 eura mjesečno"
Foto - EPA

Profesor potpuno izgubio kompas

"Neka vam Messi i Ronaldo pronađu vakcinu, mi zarađujemo 1.500 eura mjesečno"

M. Šljivak

Slovenački naučnik Borut Štrukelj izazvao je veliku pažnju gostujući u programu jedne televizije.

Profesor biotehnologije na univerzitetu u Ljubljani je govorio o pronalasku vakcine za koronavirus, pa je odlučio da žestoko kritikuje činjenicu da profesori i naučnici nisu dovoljno plaćeni.

U jednom trenutku profesor je izgubio kompas i počeo je pričati o platama naučnika i fudbalera. Na kraju je poručio 'da fudbaleri nađu vakcinu ako već toliko zarađuju".

"Prosječna plata naučnika u Evropi je 1.500 eura mjesečno. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo u tom periodu zarade više od milion eura, a vi očekujete vakcinu od naučnika. Zašto vam je onda fudbaleri ne nađu", rekao je profesor Štrukelj.

Ovakve riječi su nedavno bile dodijeljene i španskoj ministrici zdravlja, ali se ispostavilo da ona to nikada nije rekla, pa je očigledno doktor Štrukelj sam odlučio da stane iza ovih riječi.

Top Komentari

Penderinos
Nije istina da naučnici uzimaju samo 1.500 eura mjesečno , iz pouzdanih izvora znam da imaju primanja od 5.000 evrica
1 5
Austinpowers
Ma popusi ga janezu nisu fudbaleri krivi za tolike plate, nego svi mi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi