Nekad igrao s Neuerom, danas čeka presudu zajedno sa suprugom: Ne pamti se veća prevara

Lažirali smrt da dobiju novac

Nekad igrao s Neuerom, danas čeka presudu zajedno sa suprugom: Ne pamti se veća prevara

E. Škorić

Vijest o smrti bivšeg nogometaša Hainnicka Kambe 2016. godine potresla je Njemačku, ali nekoliko godina kasnije ispostavilo se da je priča o njegovoj smrti u saobraćajnoj nesreći u Kongu lažirana.

Sve je zapravo bilo s ciljem da njegova žena dobije novac od osiguranja. I danas se vodi sudiski proces protiv Hiannicka (35) i njegove supruge Christine (41) i par bi zbog teške prevare mogao završiti u zatvoru na izležavanju i desetogodišnje kazne.

Inače, osiguranje je njegovoj supruzi platilo 1,2 miliona eura, no nekoliko godina kasnije ustanovilo se da je sve izmišljotina i da je Kamba živ. 

Njegova supruga je preko svog advokata Michaela K. Wolffa pročitala izjavu u kojoj je negirala navode da je sve iscenirala. Nakon suđenja, Wolff je objasnio koliko je Christina bila šokirana i to u dva navrata: prvi put kad je saznala za "muževu smrt", a zatim opet kad je čula da je živ i da će se vratiti u Njemačku.

On se 2020. godine vratio u Njemačku, radio je kao hemijski tehničar u jednoj firmi u Marlu, gdje je bio zaposlen i sedam godina prije svoje "smrti".

"Uvjereni smo da će javni tužitelj, a posebno sud, na kraju glavne rasprave biti uvjeren u nevinost mog klijenta", rekao je Wolff za Bild.

Hiannick je bio član mladog tima Schalkea zajedno s Manuelom Neuerom, a kasnije je igrao za neke amaterske timove, no slavu je stekao tek onog dana kada je "umro" ili još bolje - kada je "oživio". Sada se čeka epilog cijele situacije i da se okonča slučaj koji traje dugi niz godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije