Nekadašnji bh. reprezentativac odao počast zločincu Praljku

Boris Pandža se oglasio na Facebooku

Nekadašnji bh. reprezentativac odao počast zločincu Praljku

E. Čaušević, foto: EPA

Osuđeni ratni zločinac Slobodan Praljak umro je danas u bolnici u Haagu nakon što je odlučio popiti otrov u sudnici Haškog tribunala.

Haški tribunal jutros je potvrdio Praljku kaznu od 20 godina zatvora zbog ratnog zločina u BiH. Praljak je bio komadant glavnog štaba HVO-a u ratu, a 2013. godine osuđen je na 20 godina zatvora nakon čega je danas potvrđena ova presuda.

Praljak je nakon toga poručio sudijama da on nije ratni zločinac i da odbacuje tu presudu. Potom je popio otrov, a nekoliko sati kasnije iz Haaga je potvrđeno da je ovaj osuđeni ratni zločinac preminuo.

Mnogo prašine nakon toga podigao je i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Boris Pandža koji je odlučio odati počast zločincu Praljku. Pandža je nakon današnji dešavanja odlučio da "uredi" svoju naslovnu fotografiju na Facebooku.

Top Komentari

Ady
Uvjek je bio veliki ustasa.
36 6
Josip Domorocki
Ma jebes ovoga kretena...presude R Mladicu i ovoj hercegovackoj sestotri su bitne za BIH...I TO VEOMA BITNE I POZITIVNE ZA BIH...to ce vrijeme tek pokazati..a gamad sto laje..ma jebaji ih,popusili i to ti je..!!
15 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi