Nekadašnji golman Borca izgradio carstvo: Sjeo sam na motor i napustio London...
Imao je Ilić bogatu karijeru, a stajao je na golu mađarskog ZTE-a kada su 2002. godine savladali Manchester United u utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka (Foto: Instagram)

Sve je počelo u BiH

Nekadašnji golman Borca izgradio carstvo: Sjeo sam na motor i napustio London...

M. Šljivak

Rijetki su oni ljubitelji fudbala koji se sjećaju nekadašnjeg golmana banjalučkog Borca Saše Ilića.

Ilić koji je rođen u australskom Melbourneu karijeru je počeo u omladinskom timu Borca, dok je za prvi tim branio u sezoni 1992/1993.

Potom ga je život odveo u Englesku gdje je stajao pet godina među stativama Charltona, a branio je još West Ham, Portsmouth, Barsnyley, Blackpool i Leeds gdje je 2005. godine završio karijeru.

Nakon završetka karijere Ilić nije želio postati samo još jedan u nizu fudbalera koji su bankrotirali. U Crnoj Gori je napravio pravi raj i posao mu za sada odlično ide.

"Dosta se toga izdešavalo u mom životu između 2009. i 2012. godine. Nisam bio sasvim siguran šta želim raditi. Prošao sam kroz razvod, posao u Londonu mi je zbog kreditnih zaduženja propao, otac mi je preminuo i kuća koju sam u Crnoj Gori imao je izgorila", rekao je Ilić, te je dodao:

"Projekat Monte Bay Retreat mi je spasio život. Tri godine sam bio izgubljena duša, ali sam se uspio povratiti. Otišao sam na detoksikaciju tijela. Očistio sam um i dušu. Imao sam još jedno imanje u Crnoj Gori i sinula mi je ideja o ovom poslu. Bio sam nesretan u Londonu, nisam ništa radio, a teško je bilo da se vratim u fudbal. Prodao sam imanje u Blackheathu, skočio sam na motocikl i otišao u Crnu Goru da započnem novi život. Pratio sam instikt i da nisam napravio promjenu u životu, bio bih još jedan od onih koji su bankrotirali. Sigurno bih potrošio sve što sam zaradio od fudbala", rekao je Ilić za The Sun.

Posao mu cvjeta. Usluga je na vrhunskom nivou i gosti imaju sve što požele na ovom mjestu.

"Svi gosti koji dođu imaju maksimalnu uslugu. Nudimo uslugu od pet zvjezdica i koju nećete vidjeti nigdje u velikoh hotelu, a uz to imate mnogo više privatnosti. Opuštajuće je i ljudi apsolutno uživaju", zaključio je Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti