Nema više vidovite hobotnice

Nema više vidovite hobotnice

O. Lekić

Vidovita hobotnica Paul, koja je postala globalna senzacija nakon uspješnog prognoziranja pobjednika mečeva Svjetskog nogometnog prvenstva, umrla je u drugoj godini.

Stefan Porwoll, generalni direktor "Sea Life" centra u Oberhausenu gdje je Paul prognozirao pobjednike, potvrdio je vijest.

"Umro je sinoć mirnom i prirodnom smrću", kazao je Porwoll.

Paul, koji je rođen 2008. u engleskom gradu Weymouth, tačno je prognozirao pobjednika svih sedam utakmica njemačke reprezentacije na SP-u u JAR-u, a nakon toga i pobjedu Španije nad Holandijom u finalu.

Tokom SP-a Paul je prognozirao pobjednike birajući između dvije posude s hranom obilježene zastavama reprezentacija koje igraju meč.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.