Nesreća ujedinila i mrske rivale

Svi su uz žrtve napada u Cambrilsi

Nesreća ujedinila i mrske rivale

E. Škorić

U španskom gradu Cambrilsu sinoć je izvršen teroristički napad, a povrijeđeno je sedam osoba.

U gradiću koji je udaljen 120 kilometara od Barcelone ubijeno je pet napadača. Teroristi su se vozili u kombiju i imali su eksploziv na pojasevima koje su nosili. 

Kombi se pojavio na šetalištu i počeo je gaziti prolaznike, baš kao što se ranije dogodilo u Barceloni. Policija je u pucnjavi usmrtila četvoricu terorista, peti je naknadno ubijen kada je krenuo nožem napadati ljude.

Slavne sportske ličnosti, te veliki sportski klubovi, posebno u Španiji, oglasili su se povodom napada koji se desio protekle večeri.

"Zastrašujuće vijesti iz Barcelone. Sva podrška i solidarnost s porodicama i prijateljima žrtava", kazao je Cristiano Ronaldo, nogometaš Real Madrida. 

Slične poruke ostavili su i njegovi saigrači Gareth Bale i Sergio Ramosw, koji traže prestanak terorizma. Real Madrid je u svom saopštenju izrazio žal zbog incidenta i izrazio suosjećanje sa žrtvama napada.

Lionel Messi, prva violina Barcelone, na Instagrau je uz fotografiju ostavio poruku. Podršku su dali i Luis Suarez, Ronaldinho, Andres Iniesta, Barcelona, Pep Guardiola, Gary Lineker, Rafael Nadal...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi