Nesretni Japanac dva puta morao seliti zbog Olimpijade

Zanimljiva priča

Nesretni Japanac dva puta morao seliti zbog Olimpijade

Teme:

Kohei Jinno, osamdesetogodišnjak iz Tokija po drugi put u svom životu primoran je promijeniti adresu stanovanja, a zanimljivo u oba navrata glavni krivac su Olimpijske igre u ovom gradu.

Na mjestu gdje danas živi Junno uskoro će se početi graditi novi stadion za potrebe Olimpijskih igara.

“Jednom je bilo dovoljno, ali dva puta je već previše. Stadion je velika sreća za naciju, ali ja sam tužan,” kazao je stari Japanac.

Jinno je svoj prvi dom napustio davne 1964. godine zbog izgradnje stadiona za potrebe prve Olimpijade na azijskom tlu.

Zgrada u kojoj danas živi sa suprugom te sadašnji nacionalni olimpijski stadion izgrađen na mjestu gdje je nekada bio njegov dom ponovno se 2014. ruše kako bi se sagradio novi stadion za ljetne Olimpijske igre 2020. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.