Nestvarne cifre: Pelle se usrećio za sva vremena
Foto: EPA

Zaradit će ogroman novac

Nestvarne cifre: Pelle se usrećio za sva vremena

Italijanski napadač Graziano Pelle danas je postao novi fudbaler kineskog Shandonga.

Pelle se na ovaj potez odlučio nakon odlično odigranog Evropskog prvenstva, a odlaskom u Kinu je postao samo jedan u nizu onih koji su 'potrčali' za novcem.

Ali, Pellea ne treba osuđivati što nije prešao u neki veliki klub, jer novac koji će zarađivati u Shandongu je nestvaran za igrača poput njega. Uz dužno poštovanje, Pelle ne spada u red najboljih fudbalera na svijetu, a zarađivat će mnogo više nego mnoge veće zvijezde današnjice.

Prema novom ugovoru, Italijan će godišnje zarađivati 17 miliona eura, dakle 1,4 milion mjesečno. To znači da će Pelle sedmično inkasirati 350.000 eura, dnevno 50.000 eura a nekako najinteresantnije zvuči podatak da će svakim novim satom postajati bogatiji za 2083 eura.

A, mi se pitamo zašto baš Kina...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi