Neurohirurg: Šanse za oporavak Schumachera su minimalne

Tako kaže Chudy

Neurohirurg: Šanse za oporavak Schumachera su minimalne

Legenda njemačkog i svjetskog sporta Michael Schumacher ovih dana boravila je u Parizu gdje je lječena matičnim čelijama.

Schumacher je boravio u bolnici u Parizu gdje se njegov boravak držao strogo u tajnosti. Prekriven je prekrivačem i boravio je pod lažnim imenom. Ništa čudno rekli bismo obzirom na to da njegova porodica posljednjih godina vješto krije sve podatke o njegovom stanju.

Ipak, poneka informacija je tu i tamo znala procuriti, a jedna takva je bila da je kontaktiran poznati hrvatski neurohirurg Darko Chudy. On je postao poznat jer ljude 'budi iz kome' tako što ugrađuje mikročip u mozak pacijenta koji je bez svijesti.

Porodica Schumachera ga nije kontaktirala, ali zato jeste glasnogovornica.

"Nije bilo direktnog kontakta s porodicom, ali čuo sam se sa Schumacherovom glasnogovornicom. Čuli su za moj rad, nije to neka tajna, te metode predstavljene su prije par godina, bili smo i u New Yorku, za njih zna cijeli svijet. Nisam na kraju otišao da pogledam Schumachera, ne znam u kakvom je stanju. Sve što sam čuo, čuo sam iz medija. Zaista ne želim da nagađam, znam samo da su se oni odlučili za neku drugu opciju", kaže Chudy i prognozira šanse legende Ferrarija da se oporavi.

"Recimo samo da su šanse za oporavak nakon šest godina vegetativnog stanja minimalne. Trebalo je nešto uraditi u prvih godinu dana nakon nesreće, a ovako... Teško", kazao je on.

Podsjetimo, legenda F1 se povrijedila na skijanju 29. decembra 2013. godine i od tada se o njegovom zdravstvenom stanju zna jako malo ili gotovo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi