Nevjerovatni Bugarin: Berbatov intervjuisao samog sebe!

Dao odgovore na mnoga pitanja

Nevjerovatni Bugarin: Berbatov intervjuisao samog sebe!

Najbolji bugarski fudbaler u posljednje dvije decenije Dimitar Berbatov napravio je intervju sa samim sobom!

Fudbaler PAOK-a iza sebe ima loš vikend. Na utakmici protiv AEK-a, Berbatov je dobio prvi crveni karton u karijeri, 40-tak minuta nakon što je ušao u igru.

Tim povodom, Berbatov je odlučio intervjuisati samog sebe, čime je zbunio, ali i nasmijao preko dva miliona svojih fanova koji ga prate na Facebooku. Uz to im je i dao odgovore na brojna pitanja...

Novinar Dimitar Berbatov: Zdravo. Kako se osjećaš?

Dimitar Berbatov: Zdravo. Dobro sam, ali sam razočaran. Izgubili smo od AEK-a i dobio sam crveni karton.

NDB: Misliš li da si zaslužio crveni karton?

DB: Mislim da jesam. Bio sam ljut i nervozan i napravio sam grešku. Udario sam igrača AEK-a koji me je ometao i zasluženo sam isključen.

NDB: Zašto si bio ljut i nervozan?

DB: Zato što sam gledao utakmicu sa klupe i AEK je poveo, a nije zaslužio vodstvo. Ljut sam bio i zbog toga što sam u tom trenutku bio nemoćan. Nisam bio u igri i nisam mogao pomoći svojim igračima. Došao sam u Grčku zbog ovakvih utakmica, zbog derbija koje bi mogao odlučiti, ali dešava se suprotno. Sjedim na klupi i ne radim ništa.

NDB: Jesi li razočaran zbog toga što sjediš na klupi?

DB: Jesam. Ne mogu biti sretan kada ne igram. Svoj bijes sam iskalio na protivničkom igraču, a dobro je poznato da nisam konfliktan. Moja ljutnja se odrazila na terenu, napravio sam glup potez i žao mi je zbog toga.

NDB: Neki mediji pišu o tome da više nećeš igrati za PAOK?

DB: Zato ti i dajem intervju, ne zbog ljudi koji me spopadaju glupim stvarima poput te. To nije tačno. Neki pokušavaju da unište harmoniju u ekipi. Želim da igram, jer još uvijek osjećam nevjerovatnu sreću kada sam na terenu. Kada se to ne dešava, onda sam razočaran. 

Dimitar Berbatov je ovog ljeta u PAOK stigao iz Monaca, a na dočeku je bilo više od deset hiljada ljudi. U ovoj sezoni, bivši reprezentativac Bugarske je u Super ligi odigrao 12 utakmica i postigao četiri pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi