Neymar doživio finansijski kolaps

Zamrznuta mu imovina u vrijednosti od 48 miliona eura

Neymar doživio finansijski kolaps

Endin Čaušević
Teme:

Fudbaleru Barcelone Neymaru u Brazilu je zamrznuta imovina u vrijednosti od 48 miliona eura. 

Neymar u svom posjedu ima jahtu i privatni avion u vrijednosti od 48 miliona eura, ali je njegova imovina zamrznuta jer ima problema sa porezom u Brazilu. Njegova porodica optužena je za utaju poreza od skoro 14 miliona eura.

Sud u Sao Paolu optužio je fudbalera Barcelone da je navodno utajio skoro 14 miliona eura između 2011. i 2013. godine. Neymar je imao velika primanja u Santosu, a prijavio je imovinu u vrijednosti od pet miliona dolara.

Iako je njegova porodica htjela priznati utaju poreza, brazilski sudija je kazao da je jedini odgovoran za ovo Neymar koji se vodi kao vlasnik imovine koja je zamrznuta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi