Neymar mora dvije godine u zatvor?

Tužitelji traže zatvor za igrača Barce

Neymar mora dvije godine u zatvor?

Endin Čaušević
Teme:

Španski tužitelji danas su zatražili od suda da pošalju fudbalera Barcelone, Neymara, na dvogodišnje izdržavanje zatvora.

Sud u Španiji zaključio je da njegov transfer iz Santosa nije bio regularan, te da je zaključeno da je tu bilo korupcije. Španski tužitelji danas su zatražili da Neymar ide u zatvor na dvije godine jer je i sam učestvovao u korupciji.

Sudija Jose Perlas zatražio je i pet godina zatvorske kazne za nekadašnjeg predsjednika Barcelone, Sandra Rosella, koji je bio zadužen za sporni transfer. Neymar, Rosell i Neymarov otac morat će prisustvovati na suđenju nakon čega će biti poznate konačne kazne. Pored zatvorskih kazni sud je zatražio i novčanu kaznu za ovaj trojac od 8,4 miliona eura. Barcelona je objavila 2013. godine da je Neymar plaćen 57 miliona eura, a zaključeno je da je ta cifra bila iznad 80 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti