Ni kriv ni dužan bh. reprezentativac uhvaćen u skandal oko podrške Mladiću: "U šoku sam, svi zovu"
Menadžer Pavlović (lijevo), Halilović (gore desno) i fudbaler Pavlović (dole desno)

Veliki gaf srbijanskih medija

Ni kriv ni dužan bh. reprezentativac uhvaćen u skandal oko podrške Mladiću: "U šoku sam, svi zovu"

A. Čaušević

U BiH, ali i u regionu nije rijetka pojava da ima osoba s istim imenom i prezimenom pa se ponekad zamijeni njihov identitet i oni nedužni bivaju upetljani u nešto s čim praktično veze nemaju. Upravo to se se desilu povremenom bh. reprezentativcu Danielu Pavloviću.

Proteklih dana na godišnjicu genocida u Srebrenici u centru pažnje izbio je Belmin Halilović, sada već bivši fudbaler Alva Modriče je pozirao u majici sa srpskim simbolima i dao je podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

U razgovoru za SportSport.ba Halilović je kazao kako je tu fotografiju iskoristio menadžer Daniel Pavlović.

"Desilo se to da me je nedavno kontaktirao menadžer Jasmin Memišević s riječima da će mi pomoći oko kluba. Rekao mi je da je Alfa Modriči potreban igrač, da bi me potom on i njegov partner Daniel Pavlović preporučili ovom klubu za koji sam na kraju i potpisao. Šta je problem? Problem je što su oni željeli u moje ime dogovarati uslove, tražen mi je novac uz prijetnje da će mi se uništiti karijera ukoliko isti ne dam. Mimoišao sam ih i, realno gledajući, nisam ispao mangup nego glup. Da sam dao novac, danas od ovoga svega ništa ne bi bilo. Ali, svi znamo da Alfa Modriča nije klub u kojem se može nešto zaraditi, nema tu miliona... Na sve to me je upozoravao i trener Dario Purić riječima da mi se može obiti o glavu to ukoliko ne izgladim sve s njima. Čitavo vrijeme sam ucjenjivan, imam sve snimljeno."

Za osvetu je iskorištena fotografija, a kako je uopšte ona nastala?

"Izdao me je prijatelj koji uopšte nije moje vjere, neću ga imenovati, ali smatrao sam ga bliskim u toj mjeri da je kod mene i ručao i večerao. On ju je poslao prvom čovjeku NK Vis Simm-Bau za koji sam prethodno igrao, da bi potom došla do pomenutog Pavlovića koji je sve to iskoristio. A fotografija je bila neslana šala. Ispalo je da sam na dan obilježavanja genocida veličao Ratka Mladića, a u suštini fotografija je nastala još 1. jula, za što imam i dokaz, i bila je odgovor ovom prijatelju na neku njegovu fotografiju s ljiljanom. Sve je na kraju iskorišteno da bi mi se osvetili, iako sam krivac isključivo ja, jer na takav način se nisam smio šaliti. Ipak, i moj otac je bio u Armiji BiH."

Ova priča odjeknula je i regionom, posebice u Srbiji. Priču je prenio i Kurir koji je u sve upetljao ni krivog ni dužnog Daniela Pavlovića, povremenog reprezentativca BiH. Defanzivac je nastupao za Zmajeve dok je selektor bio Mehmed Baždarević.

Kurir je prenio izjavu menadžera Pavlovića, ali su ga predstavili kao fudbalera zbog čega se bivši bh. reprezentativac našao u velikom problemu i zaista neugodnoj situaciji.

"Prijatelji mi od jutros šalju tekstove u kojima se spominje da ja navodno nekome prijetim. Bio sam u šoku. Tek kasnije sam vidio da se radi o čovjeku koji se isto zove i preziva kao ja, a što je najgore pojedini mediji koriste moju sliku", požalio se fudbaler Pavlović u izjavi za SportSport.ba.

Inače, Pavlović je nedavno potpisao za Lugano nakon nekoliko mjeseci bez kluba, za reprezentaciju je upisao dva nastupa.

Top Komentari

Jupp
Tip totalno nebitan, zbog cega mu se daje toliko prostora? 95% nas i ne zna za ovog lika..
10 1
salt_city
Fkt nebitan igrač i nebitno sve ovo oko njega, lično znam dosta bošnjaka koji se zezaju i sa likom i djelom Mladića i Karadžića , jednostavno budala ce uvijek bit..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi