Veliki talenat završio iza rešetaka
Foto - Screenshot

Urugvajcu 14 mjeseci zatvora

Veliki talenat završio iza rešetaka

Midhat Šljivak

Urugvajski fudbaler Nicolas Schiappacasse (23) osuđen je jučer u Montevideu na 14 mjeseci zatvora zbog nelegalne prodaje i posjedovanja oružja.

Nekadašnja velika nada urugvajskog fudbala iza rešetaka je završila u januaru ove godine kada mu je policija tokom rutinske kontrole u automobilu pronašla pištolj.

Prema navodima urugvajskih medija, Schiappacasse je saopštio policiji kako je pištolj nosio za navijača Penarola, gdje trenutno nastupa, pred meč protiv velikog rivala Nacionala.

Fudbaler je odmah uhapšen. Prethodna dva i po mjeseca proveo je u zatvoru, a jučer se pojavio pred sudom i priznao je krivicu za posjedovanje i preprodaju oružja.

Postigao je dogovor s tužiocima o priznanju krivice. Osuđen je na 14 mjeseci kazne, a u zatvoru će provesti još šest jer zbog priznanja dobio mogućnost da ostatak kazne provede u kućnom pritvoru.

Treba istaći da će mu tokom izdržavanja kazne biti dozvoljeno da održava formu trenirajući s ekipom El Tanque Sisley.

Nicolas Schiappacasse je u prethodnom periodu bio na posudbi iz italijanskog Sassuola u Penarolu. Sa članom Serije A ugovorom je vezan do 2023. godine.

Ovaj fudbaler je nekada važio za velikog talenta urugvajskog fudbala. Znanje je sticao u Atleticu iz Madrida, ali se u seniorskom fudbalu nije baš najbolje snašao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi