"Nije istina da na računu imam 30 milijardi eura"

Flamini zatečen pisanjima medija

"Nije istina da na računu imam 30 milijardi eura"

Edmir Škorić

Nekadašnji igrač Arsenala Mathieu Flamini demantuje da je najbogatiji nogometaš na svijetu.

Flamini je početkom februara potpisao za Getafe, a prethodno je igrao za Arsenal i Milan. Iskusni Francuz je odlučio još da se bavi nogometom, a malo je poznato da ima vlastitu firmu.

Prije desetak godina je osnovao hemijsku kompaniju GF Biochemikals koja je prije svega orijentisana na istraživanja promjena klime i nalaženja alternativnih izvora goriva.

Razvio je vrstu goriva koja može da se upotrijebi umjesto nafte, a njegova kompanija zapošljava 80 ljudi i ima laboratoriju u blizini Napulja, a prostore u Milanu i Holandiji.

Pisalo se da je kompanija teška 30 milijardi eura, ali Flamini je demantovao da je najbogatiji igrač svijeta.

"Nije istina da na računu moje firme ima 30 milijardi eura i važno je reći da su te informacije pogrešne. To je ukupna vrijednost tržišta koje žečlimo napasti s tehnologijama koje smo razvili posljednjih godina. To je kao da smo na jedan restoran dali vrijednost čitavog ugostiteljskog tržišta u Francuskoj", rekao je Flamini u intervjuu za L'Equipe.

"Bio sam malo iznenađen kada sam pročitao da sam najbogatiji igrač. Kada ste javna osoba, onda naučite da čitate između redova i sa neke druge strane, mada me čitava priča boli, jer nisam u ovaj posao ušao zbog novca. Moj glavni motiv oduvijek je bio pozitivan utjecaj na životnu sredinu", tvrdi Flamini.

Top Komentari

PeppermintSA
Jeste, i taksisti voze auto jer im prevoz putnika predstavlja duhovni ugođaj, a ne da bi zaradili.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti