Nije izdržao odvikavanje: Gazza se cijelu noć borio za život

Katastrofalna reakcija na detoksikaciju

Nije izdržao odvikavanje: Gazza se cijelu noć borio za život

Paul Gascoigne prebačen je iz klinike za odvikavanje Cottonwood u Tusconu na odjel intenzivne njege u bolnicu.

Engleski mediji javljaju kako je popularni Gazza trenutno izvan životne opasnosti, ali također ističu kako njegovi organi nisu mogli podnijeti program detoksikacije i odvikavanja.

 

Reakcija njegovog tijela na odvikavanje od alkohola je bila je katastrofalna, a britanski The Sun je čak javio da ovaj legenda engleskog i svjetskog fudbala živi svoje posljednje sate.

U Arizonu je stigao u utorak, u izrazito lošem stanju. Drhtao je, nije mogao izgovoriti smislenu rečenicu. 

 

Chris Evans, Wayne Rooney i Gary Lineker žele pokrivati troškove liječenja koje košta oko 30 hiljada funti, a napadač Manchester Uniteda je također istakao kako mu je zaista žao što se sve ovo dešava sa jednim od njegovih idola.

 

"Velika je šteta sve ovo što mu se događa. Bio je heroj mog odrastanja. Želim mu sve najbolje.  Uživao sam gledati sve ono što je mogao napraviti s loptom", rekao je Rooney, a oglasili su se i Gazzini prijatelji:

 

"Ovo je jako težak period za njega. Teško podnosi rigoroznu detoksikaciju koja je prva faza programa. Čekamo vijesti liječnika, a nadamo se da će biti u redu".




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.