Nike povukao proizvode s Bryantovim imenom
EPA

Imaju i razlog

Nike povukao proizvode s Bryantovim imenom

Iz kompanije Nike odlučili su zaustaviti prodaju proizdvoda s imenom Kobea Bryanta, javljaju svjetski mediji.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena je prije tragične helikopterske nesreće imao uspješnu saradnju s američkim proizvođačem sportske opreme. Cijeli niz patika s njegovim potpisom se prodavao širom svijeta, bio je to Nikeov udarni proizvod, ali prodaja je u međuvremenu obustavljena.

Sve oni koji su željeli da putem Nikeove online trgovine kupe proizvode s potpisom preminule legende dočekala je poruka kako je prodaja zaustavljena.

"Nike je prestao prodavati proizvode s potpisom Kobea Bryanta kako bi spriječio preprodavače da profitiraju od smrti NBA legende", navodi ESPN pozivajući se na izvore iz kompanije.

Vijest o Bryantovoj smrti pogodila je sve u Nikeu, na čijoj stranici je, između ostalog, objavljeno kako je bio voljeni član njihove kompanije i da će im jako nedostajati.

Bryant je, podsjetimo, poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji. S njim je bila i 13-godišnja kći Gianna Maria s kojom je išao na utakmicu.

Top Komentari

Guber
Drugim riječima oni bi htjeli da zarade od prodaje ali ih sramota sada.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi