Niko ne zna ko je Khabibova žena, ali ona i dvoje djece su mu iznad svega

Priča o borcu iz Mahačkale

Niko ne zna ko je Khabibova žena, ali ona i dvoje djece su mu iznad svega

Edmir Škorić

UFC 229 završio je na najgori mogući način, tučom između novog prvka lake kategorije Khabiba Nurmagomedova i Dillona Danisa, člana tima Conora McGregora.

Dagestanac je pobijedio u Las Vegassu McGregora kojeg je gušenjem zaustavio u četvrtoj rundi i tako je stigao do 27. pobjede, no onda je tek uslijedio haos.

Khabib je preskočio ogradu i krenuo u obračun s McGregorovim jiu - jitsu trenerom Dillonom Danisom, dok je jedan od članova Khabibovog tima uspio da se popne preko ograde i da udari McGregora.

Khabibu prijeti oduzimanje vize, čak mu nije uručen ni pojas, ali on je očito moralni pobjednik i ponosno se vraća kući. A tamo ga čeka njegova supruga o kojoj se malo toga zna.

Oženio se 2013. godine za 30-godišnjakinju i njih dvoje imaju kćerku koja se rodila u ljeto 2015. godine, a 2017. godine Khabibova supruga rodila je dječaka. Iako javnosti nije poznato ime njihove kćeri, ranije je otkriveno da su sinu dali ime Mohammed.

Porodica Nurmagomedov živi u Mahačkali u Republici Dagestan, a ova regija je najpoznatija po klubu Anži u kojem je igrao Samuel Eto'o.

Ono što svakako treba istaći, Khabib je musliman, strogo je u vjeri, pa mu je zasmetalo što ga je prije ove borbe Conor nudio alkoholom, očito ga želeći isprovocirati. Osim toga, ovaj boraac stavlja iznad svega ženu i ssvoje dvoj djece. Iako niko ne zna ime njegove supruge, odlučio je nedavno da govori o njoj.

"Imam porodicu, prijatelje, posao... Imam 30 godina, a koliko ću još živjeti? Sedamdeset? Osamdeset? Ne želim da živim ludo. Vjerujem da ću, kada umrem, doći kod Boga i da će nas sve pitati šta smo učinili u životu. Zato se pitam, zašto bih radio gluposti?", kazao je Khabib za Los Angeles Times.

Njegov otaca Abdulmanap je također i njegov trener. Od malena Khabiba trenira njegov otaca, a bilo je i neobičnih metoda poput hrvanja s medvjedom, no sve je to na kraju donijelo Khabibu veliku snagu i očeličilo ga.

Khabib i njegova supruga, kada su u Rusiji, žive s njegovim roditeljima. Naglasio je više puta da mu je novac najmanje važan, a trenutno je uzor mnogim mladim ljudima upravo zbog svog jakog stava.

"Idete u džamiju jer niko nije savršen. Svako griješi i od Allaha tražimo da nam oprosti. To je mentalno jako važno. Ništa drugo nije važno od spoznaje da je Allah najveći i da nema ništa iznad toga", svojevremeno je rekao u intervjuu za LA Times.

Dao je još jednu zanimljivu izjavu.

"Gledao sam kako Nate Diaz puši marihuanu na televiziji. Ne želim da moja djeca puše marihuanu. Neki ljudi misle da živimo kao životinje. Ne. Ovdje smo zbog razloga. Nikad ne pijem ili pušim Ne zato što sam sportaš, već što sam musliman", poručio je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi