Nives: Džeko se spominje u mojoj narednoj pjesmi

Hrvatska starleta u razgovoru za SportSport.ba

Nives: Džeko se spominje u mojoj narednoj pjesmi

Hrvatska starleta Nives Celzijus odavno je poznata fudbalskoj sportskoj javnosti.   

Nives je udata za fudbalera Dinu Drpića, a poznata je kao velika zaljubljenica u najvažniju sporednu stvar na svijetu. Često u središtu skandala, o mnogim temama je razgovarala za SportSport.ba.

 

Berlin je zamijenila Zagrebom, a u prijestolnici Njemačke odlično se snašla.

 

Za veoma kratko vrijeme probila si se među zvijezde u Njemačkoj. Koja je tajna uspjeha?

 

"Pa dobro, ne bih se baš usudila nazvati zvijezdom u Njemačkoj. Daleko sam ja od toga. U Njemačkoj je jako teško ostvariti taj status zvijezde, mnogo je teže uspjeti u tome nego u nekoj drugoj zemlji", kaže Celzijus za SportSport.ba.

 

Pisala si za najtiražniji dnevnik u Evropi Bild, kako se snalaziš u novinarskim vodama?

 

"Ne pišem više za Bild. Trenutno sam u pregovorima sa jednim nešto manjim njemačkim sportskim novinama, a razgovaram i sa Grcima također o mogućoj kolumni u jednim njihovim sportskim novinama. Što se tiče rada u novinarstvu, sjajno se snalazim. Pisati znam, a imam taj dar za prepoznat teme koje bi širokoj masi mogle biti interesantne".

 

Odavno imaš iskustva u pisanju. Da li je neke, škakljive stvari iz knjiga bilo teško prenijeti na papir?

 

"Ne. To su ipak samo nježni pokreti ruku koji nikako ne mogu biti teški. Mslim da ono što prenosiš na papir, nikad ne može biti loše, problematično, krivo...realnost. Ono, kako ziviš život može biti krivo...".

 

Koja je knjiga sljedeća u planu?

 

"Trenutno radim na nekoliko tema. Različitim danima sam raspoložena za različite teme i tako se desilo da paralelno pišem po nekoliko knjiga. Vidjet ćemo koja će prevladat i prva ugledat svjetlost dana".

 

Pratiš li Euro 2012? Šta misliš, ko će biti prvak? 

 

"Pratim, naravno. Volim nogomet, živim za nogomet. Ne propuštam niti jednu tekmu. Ove godine Njemačku vidim kao prvaka".

 

Messi ili Ronaldo?

 

"Ronaldo, ali isključivo i samo zbog Real Madrida".

 

Poznaješ li neke od bh. fudbalera?

 

"Ne poznajem nikoga lično, tj ako poznajem to je više neko površno poznanstvo. Možda smo sjedili u istom društvu ili tako nešto. Što se Edina Džeke tiče, reći ću vam samo da se spominje u jednoj mojoj novoj pjesmi koju pripremam".

 

Za kraj, koje su razlike života u Berlinu i Zagrebu?

 

"Berlin je divan. Obožavam ga. Trenutno tamo boravim zbog poslovnih obaveza. Voljela bih i u budućnosti živjeti tamo...", dodala je Nives Celzijus na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.