Predsjednik FS Francuske u novom skandalu: "Nisam dirala čašu, plašila sam se da je nešto stavio"
Foto: EPA & Instagram

"Gledao me kao par grudi i guz*icu"

Predsjednik FS Francuske u novom skandalu: "Nisam dirala čašu, plašila sam se da je nešto stavio"

Eldar Ganibegović

Noel Le Graet (81), predsjednik Francuske fudbalske federacije našao se u centru skandala jer je javno izvijeđao legendu Francuske Zinedinea Zidanea, a sada je njegovo ime ponovo na naslovnim stranama zbog još jednog skandala.

Sonie Souid, najbolja francuska fudbalerka, optužila je predsjednika FS Francuske Noela Le Graeta za seksualno uznemiravanje.

U intervjuu koji su objavili L'Equipe i BFMTV, otkrila je epizodu iz 2014. godine kada ju je predsjednik FFF-a pozvao u svoj dom na navodni poslovni sastanak. Prema njenim riječima, on je imao druge planove.

"U septembru 2014. godine nazvao me je. Rekao mi je da sam izvanredna, da sam uspjela napraviti nevjerovatne stvari i da me želi upoznati sa Brigitte Henriques, najvažnijom ženom u Federaciji. Predložio je da se nađemo u njegovom stanu u Parizu.

Rekao je da se tamo često sastaje, lakše je, imamo privatnost, pa sam prihvatila. Imala sam 26 godina, bila sam početnik, a on je bio predsjednik FFF-a, moralo se poštovati.

Nikada me nije vidio kao igrača, samo kao objekat. Da budem iskrena, gledao me je kao par grudi i guz*ce.

Oglasi

Kad sam stigla, vidjela sam dvije čaše šampanjca na stolu. Čekala sam Brigitte Henriques, ali ona nije došla. Rekao je: 'Znaš, ona nam ne treba. Ako smo dovoljno blizu, mogu ispuniti vaše želje'.

Nisam dirala čašu, plašila sam se daje možda nešto stavio, čula sam mnogo priča. 

Za mene je bio veliki šamar kada sam vidjela da me predsjednik Saveza vidi kao objekat. Bila sam veoma razočarana. On bi trebao biti primjer", rekla je Sonia Souid.

Nakon što je odbila njegov prijedlog, Sonia Souid je napustila stan Noela Le Graeta, koji ju je nastavio tražiti.

"Ne voli poruke. Više voli da priča telefonom. Dobila sam mnogo govornih poruka od njega. 'Jeste li slobodni večeras? Insistiram!', 'Sonia, ja sam završio treću flašu. Čekam četvrtu'. Veoma sam ljut jer je to nepoštovanje.'

Htio je da dođem kod njega nakon što je popio tri flaše. Za ženu koja pokušava nešto da izgradi, to je bolno", istakla je ona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti