Nokautirao sudiju, sada ga terete za nanošenje teških tjelesnih povreda

Na malonogometnom meču u Brazilu

Nokautirao sudiju, sada ga terete za nanošenje teških tjelesnih povreda

E. Škorić

Alcione Marcelino bi mogao da se suoči s optužbama za nanošenje teških tjelesnih povreda sudiji tokom malonogometnog meča.

Zvijezda malog nogometa, Alcione Marcelino, uhapšen je jer je prvo glavom nokautirao sudiju, a onda ga, dok je ovaj ležao na podu, još jednom snažno nogom udario ravno u glavu.

Sudija Marcos Nogueira je navodno pretrpio potencijalno opasne udarce po život, pa bi Marcelino mogao završiti i u zatvoru.

Nogueira je proveo noć u bolnici, prošao je brojne medicinske preglede i sada će doktori poslati zvanični zahtjev prema kojem bi 34-godišnji Marcelino, inače član brazilskog Atletico Brasileensea, mogao da se suoči sa žestokom kaznom.

Incident se desio nakon šestog pogotka Fluminensea da Bahije protiv Atletica, pa je meč odmah prekinut.

"U zavisnosti od intenziteta povreda ovo bi moglo dovesti do teških telesnih povreda. Sačekaćemo da se istraga završi za 30 dana prije donošenja odluke. U međuvremenu, samo se nadam da se zdravlje mog klijenta ne pogoršava", rekao je advokat nastradalog sudije Fabio Santos.

Preliminarno saslušanje zakazano je za 26. septembar na Specijalnom krivičnom sudu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi