Novi Peugeot 308 automobil godine za 2014.

Izbor novinara iz 22 zemlje

Novi Peugeot 308 automobil godine za 2014.

Sponzorski tekst
Teme:

Na dugo očekivanom 84. sajmu automobila u Ženevi novi Peugeot 308 krunisan je titulom najboljeg automobila za 2014. godinu. 

Žiri kojeg je predstavljalo 58 novinara iz 22 evropske zemlje jučer je objavio odluku za najbolji automobil godine, od sedam finalista koji su izabrani u decembru prošle godine.

Novi Peugeot 308 je četvrti model po redu koji se izdvaja nagradom automobila godine, prije njega to su bili Peugeot 307 (2002), Peugeot 405 (1988) i Peugeot 504 (1969).

"Sa novim Peugeot-om 308, bili smo uvjereni da smo postigli skok u konceptu, tehnologiji i kvalitetu. Prestižna nagrada je najbolja potvrda za ovo i danas je primam u ime svih nas koji smo doprinijeli razvoju i lansiranju modela", izjavio je Maksim Pikat, generalni direktor Peugeota.

Nagrada za automobil godine predstavlja najprestižnije priznanje za novi model 308, koji utjelovljuje vrijednosti brenda, elegantan i dinamičan dizajn, te efikasno zasnovan koncept naprednog pristupa smanjenju težine, te inovativnim instrumentima i kontrolama (I-Cockpit).

Prodajni uspjeh je već postignut sa više od 55.000 zabilježenih narudžbi u evropskim zemljama i brojnim nagradama u Francuskoj, Švicarskoj, Španiji, Hrvatskoj te Slovačkoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.