Novi trend uoči Rija - zamrzavanje sperme

Sportisti zabrinuti

Novi trend uoči Rija - zamrzavanje sperme

Koliko su sportisti zabrinuti zika virusom možda najbolje pokazuje slučaj španskog košarkaša Pau Gasola.

Reprezentativac ove zemlje u nekoliko navrata razmatrao je mogućnost odustajanja od Olimpijskih igara zbog epidemije ovog virusa u Riju, a u slučaju nastupa na velikom događaju Gasol će ići toliko daleko da će čak zalediti uzorak svoje sperme.

"Zamrzavanje sperme je jedna od mjera koju moram da razmotrim", izjavio je Gasol.

Više od 200 stručnjaka ranije je uputilo pismo zdravstvenoj agenciji Ujedinjenih nacija, pozivajući da se Olimpijada odloži ili premjesti.

U pismu se, između ostalog, navodi da virus zika izaziva teška oštećenja embriona, a kod odraslih neurološke probleme, uključujući i rijedak sindrom koji može biti smrtonosan ili dovesti do privremene paralize.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije