Novinarku koja prati Tour de France poznati list 'skinuo golu': Uslijedit će i tužba

Doživjela veliku neprijatnost

Novinarku koja prati Tour de France poznati list 'skinuo golu': Uslijedit će i tužba

Edmir Škorić

Marion Rousse jedna je od mnogih novinara koji prate ovogodišnji Tour de France i zasigurno jedina koja je bila meta neprikladne karikature.

Francuski list L'Humanite predstavio je francusku novinarku u posljednjem izdanju kao seks simbol, prikazavši je golu u krevetu kako intervjuiše svog izabranika i poznatog francuskog biciklistu Juliana Alaphilippea. Ok, radi se samo o karikaturi, ali stvarno je neukusno i nepošteno prema djevojci.

Uslijedile su brojne kritike prema karikaturi poznatog lista, a sama novinarka francuske televizije uputila je odgovor.

"Razočarana novinama L'Humanité. Nisu pokazali poštovanje prema ženama", rekla je Rousse, koja je među svojim pratiocima dobila značajnu podršku.

Naravno, sprema i tužbu, ne želi da se sve završi na ovome i sasvim sigurno će neko morati da odgovara za nepristojnu karikaturu i narušavanje njene privatnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti