Stigla prva kazna za bahatog kuhara, zbog ponašanja u Dohi će žestoko da se kaje

Razočarao svijet svojim potezom

Stigla prva kazna za bahatog kuhara, zbog ponašanja u Dohi će žestoko da se kaje

Endin Čaušević

Poznati kuhar Nusret Gokce našao se na velikoj meti kritika zbog svog ponašanja nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Argentine i Francuske kada je nepozvan ušao na teren tokom proslave titule, ali čini se da bi se zbog toga mogao itekako kajati.

Ovaj poznati kuhar je nakon ceremonije dodjele trofeja objavio nekoliko fotografija i videa na Instagramu koji su zgrozili fudbalsku javnost jer nikome nije bilo jasno kako je dobio dozvolu da uđe na teren.

Popularni Salt Bae se gurao među igrače Argentine kako bi došao do trofeja što je njih itekako nerviralo i mnogima od njih pokvario je slavlje o kojem su toliko dugo sanjali.

Jedini koji je koliko-toliko ignorisao ovog kuhara bio je Messi kojeg je Salt Bae vukao za ruku kako bi se pozdravio s njim, ali kapiten Argentine nije bio baš raspoložen za to.

No, kasnije je uspio da čak dođe do trofeja i fotografiše se s njim što je izazvalo bijes navijača Argentine kojima nije bilo jasno kako je taj čovjek uspio da se nađe na terenu i čak progura da trofej uzme u svoje ruke.

Oglasi

Salt Bae je zbog svog bahatog ponašanja dobio velike kritike na društvenim mrežama i dosta loše komentare na objavama na Instagramu što očito nije očekivao.

Mnogi od njih prozvali su i organizatore Mundijala i FIFA-u kako bi dobili odgovor otkud turski kuhar među članovima reprezentacije Argentine, ali se zvanično još nisu oglašavali.

Međutim, već se špekuliše o tome da će Salt Bae biti sigurno kažnjen jer je prekršio FIFA-in protokol i kako stvari stoje bit će mu zabranjeno da prisustvuje Svjetskom prvenstvu koje se za četiri godine igra u Americi, Kanadi i Meksiku.

Prvi koji su odlučili reagovati su organizatori najstarijeg fudbalskog takmičenja u Americi "US Open Cup", koji su jučer na Twitteru objavili da je Nusretu zabranjeno da prisustvuje finalnoj utakmici ovog takmičenja iduće godine.

Oglasi

"Ovim putem želimo reći da je Nusretu zabranjen dolazak na finale ovog takmičenja 2023. godine", naveli su oni na Twitteru.

Teško da je on planirao uopšte da prati to takmičenje, ali čini se da će to biti samo početak zabrana koje će Salt Bae dobiti.

Ranije smo ga viđali i na mečevima finala Lige prvaka i neće biti čudo ukoliko mu i UEFA zabrani prisustvo u budućnosti. On je uspio da dođe do trofeja prvaka svijeta i fotografiše se čime je ispuniio cilj, ali sigurno takve kritike zbog toga nije očekivao.

Top Komentari

axel42
Čauš=bahat! Nezna čovjek drugu rječ, nemoj džaba!!
7 3
bazaorao
Ako mu je to kazna onda ja sam non stop u kazni
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi