Objavljene fotografije C-Maxa

Novo iz Forda

Objavljene fotografije C-Maxa

Kako bi privukao što veću pažnju javnosti, Ford je odlučio nekoliko dana prije službenog predstavljanja objaviti fotografije nove generacije C-Maxa.

Kompaktni monovolumen baziran je na platformi iduće generacije Focusa, a utjecaj koncepta Iosis MAX vidljiv je u mnogim elementima. Ford je odlučio slijediti korake Renaulta i Citroena razvijajući C-Max paralelno u dvije karoserijske izvedbe, s pet i sedam sjedala.

U C-Maxu će biti predstavljen i novi 1.6L Ecoboost turbobenzinski agregat koji će se s vremenom ugrađivati u Focus i Mondeo.

Prodaja C-Maxa kreće sredinom iduće godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.