Od sažaljenja do srama: Američki plivači izmislili priču!

Ispostavilo se da nisu opljačkani

Od sažaljenja do srama: Američki plivači izmislili priču!

Američki plivači izmislili su priču da su napadnuti i opljačkani na putu prema olimpijskom selu.

Oni su prije nekoliko dana tvrdili da su opljačkani dok su se vozili taksijem, a da su ih zaustavile osobe koje su izgledale kao naoružani policajci. Ipak, na kraju se ispostavilo da su se njih trojica fizički sukobili sa zaštitarima na jednoj benzinskoj pumpi.

Nakon sukoba zamoljeni su da plate nastalu štetu nakon čega su oni odlučili da izmisle ovu priču. Trojica su zadržani na ispitivanju u Brazilu, a jedan se uspio izvući i vratiti se kući nazad u Sjedinjene Države. Ostaloj trojici su oduzeti pasoši, a Gunnar Benty i Jack Conger pokušali su pobjeći kući, ali su u srijedu navečer izbačeni iz aviona.

Problem za američke plivače nastao je kada nisu uspjeli naći svjedoke koji bi potvrdili njihov iskkaz, tako da je tada brazilska policija posumnjala u cijelu priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije