Od superzvijezde do prljavih ćelija
Oscar izvršava 13-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubistva djevojke, a nekad je bio zvijezda Južne Afrike zbog svoje hrabrosti i odvažnosti, ali i sportskog talenta.

Oscar Pistorius napadnut u zatvoru

Od superzvijezde do prljavih ćelija

E. Škorić

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius osuđen je na zatvorsku kaznu od 13 godina za ubistvo svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Slučaj koji je tri i pol godine zaokupljao pozornost južnoafričkih i svjetskih medija time je dobio epilog pu julu 2016. godine. Pistorius je odmah nakon presude odveden u zatvor.

Šestostruki paraolimpijski prvak već mjesecima je u zatvoru sjeverno od Pretore u Južnoj Africi, gdje se nalaze ćelije posebno građene za osobe s indvaliditetom.

Pistorius, kojem su amputirane obje noge, imao je incident u zatvoru, pošto ga je napao jedan od zatvorenika dok je bio u sobi za posjete i telefoniranje. Pistorius je dobio modricu, a unutar zatvora je pokrenuta istraga o ovom slučaju.

A kako je Pistoriusu u zatvoru? Uslovi nisu baš idealni, što se da vidjeti i na fotografijama ispod, ali za ubice jednostavno nema pomilovanja i bolje ni ne zaslužuju.

Pistorius, koji je ušao u povijest kao prvi paraolimpijac koji se ravnopravno natjecao s atletičarima bez invaliditeta na Olimpijskim igrama 2012., nekoć je bio južnoafrički zlatni dečko, junak koji je nadvladao hendikep i postao međunarodna superzvijezda, a danas spava u prljavom prostoru okružen sa raznim kriminalcima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi