Odemwingie javno prozvao Evru: "Nije mi dao da skočim"

Kontroverzni tweet nigerijskog fudbalera

Odemwingie javno prozvao Evru: "Nije mi dao da skočim"

Francuska je sa 2:0 savladala Nigeriju i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva gdje će se sastati sa Njemačkom.

Ipak, ta je utakmica podigla dosta prašine budući da su se Nigerijci danima nakon nje žalili na suđenje, a posebno ih je zabolio poništeni gol za kojeg selektor Keshi kaže da je bio regularan. Slijedeći primjer selektora, i Peter Odemwingie se javno požalio. Pokrenuo je lavinu komentara spornim tweetom na popularnoj društvenoj mreži gdje je Evru optužio za opstrukciju igre i tome dodao sliku koja to potvrđuje.

"Sada možete vidjeti zašto nisam skočio i zašto nisam mogao pasti. Šta bi se desilo da sam ja ovo njemu uradio na Old Traffordu? Penal i vjerovatno crveni karton", požalio se Odemwingie, čovjek zbog kojeg je naša reprezentacija ranije napustila takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.