Odluka o ulogu za valuebet

Odluka o ulogu za valuebet

V. Elez

Jednom kad ste našli dobar valuebet, morate odrediti koliko se sredstva trebali kladiti na ovaj tip. Postoji nekoliko kriterijima koji mogu pomoći da utvrdite vaš ulog, a koji će vam pomoći da svoje opklade u određenom sistemu.

John L. Kelly je poznato ime u kockarskom poslu.

Njegove teorije i formule će pronaći optimalni ulog za svoju opkladu ako možete odrediti ispravnu moguće vjerojatnost za ishod događaja.

Formula izgleda ovako:

A =  (P - (1-P)) / (kvota – 1)

A = Advantage (ovo predstavlja procenat (%) vašeg fonda za klađenje na događaj)
P = Vjerojatnost (u decimalama) za ishod (Vaše subjektivno mišljenje)

Ako ste pronašli neki tip sa kvotom 2.0, te da pronađete vjerojatnost za određeni ishod ovog događaja da je 55%, Kelly formula može optimizirati svoj ulog na taj događaj.

Pogled na formulu gore, P u ovom primjeru iznosi 0,55. Rezultat izračuna daje A = 0,1
To znači da biste trebali kladiti na ovaj tip sa 10% od vašeg fonda za klađenje. Ništa više i ništa manje.

Ako ste previše optimistični u vašem vjerojatnost analiza (npr. vi mislite tip ima 60% šanse, kada bi trebala biti tačna vjerojatnost 55%), izgubićete novac! Kelly's formula stvara optimiziran ulog ako znate vlastitu tačnost predviđanja. Ako ste previše optimistični gubite novac. Ako ste previše pesimistični u vašem određivanju vjerojatnosti, osvajate novac, ali ne toliko novaca kao što biste dobil sa klađenjem u jednakim djelovima.

Sve ove informacije, kao i poređenje kvota za naredne utakmice možete naći na www.winabet.org.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.