Održan “Olympic Day 2018”

Održan “Olympic Day 2018”

Uz učešće više od od 400 dječaka i djevojčica iz osnovnih škola sa područja Općine Travniik danas je u Travniku u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH u saradnji sa Edukacijskim fakultetom Univerziteta u Travniku održana tradicionalna manifestacija Olympic Day.

Ovogodišnji „Olympic Day 2018“ su svojim prisustvom podržali bosanskohercehovački olimpijci Larisa Cerić, Aleksandra Samardžić, Tanja Karišik, Sanja Kusmuk, Hamza Alić, Elvedina Muzaferija, Emir Lokmić, Adnan Hadžić, Srđan Miličević koji su zajedno sa učesnicima trčali počasni olimpijski krug.

Manifestaciju je svečano proglasio otvorenom potpredsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i hercegovine prof.dr. Izet Rađo, a učesnicima je dobrodošlicu, u ime Edukacijskog fakulteta, poželio predsjednik upravnog odbora Univerziteta u Travniku, mr.sci.dr. Nihad Selimović.

Na Olympic Day-u 2018 je predstavljeno devet olimpijskih sportova i na taj način se djeci nastojao približiti sport, sportsko nadmetanje i olimpijski duh, kroz promociju osnovnih olimpijskih vrijednosti, a one su poštovanje, izvrsnost i fair play. U prelijepoj atmosferi, uz igru i druženje, travnički mališani su oduševljeni napustili sportske terene kasarne „Travnik“ uz obećanje da će sudjelovati na manifestaciji Olympic Day i naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi