Optužnica za Grosskreutza zbog gađanja navijača kebabom

Fudbaler Borussije u problemu

Optužnica za Grosskreutza zbog gađanja navijača kebabom

Midhat Šljivak

Fudbaler Borussije iz Dortmunda  Kevin Grosskreutz našao se s druge strane zakona.

Sjajni fudbaler je u noći s nedjelje na ponedjeljak svratio na kebab sa saigračem Julianom Scheiberom, a u objektu su se našli navijači Kölna, koji su slavili povratak svog tima u društvo najboljih.

Navijači su prisustvo Grosskreutza iskoristili kako bi pjevali uvrjedljivu pjesmu o njemu, nakon čega je fudbaler potpuno poludio, te je jednog od navijača pogodio kebabom u glavu. Policija je morala reagovati, a protiv Grosskreutza je podignuta optužnica zbog ovog slučaja.

"Grosskreutz je bacio svoj kebab, ali ne na navijača Kölna. Kevin je smatrao da je njihova pjesma bila ismijavajuća i uvredljiva za njega, pa je bacio kebab. U svakom slučaju nije nikoga namjerno želio pogoditi", rekao je Schieber za Bild.

Oglasio se i glavni akter ovog slučaja, Kevin Grosskreutz....

"Doživio sam situaciju kao vrlo uvredljivu, to me zaboljelo i narušilo moju privatnost. Naravno da bi bilo bolje da nisam bacio kebab u javnosti. Nema sumnje da to nije bila idealna situacija, zbog čega mi je žao", izjavio je fudbaler Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.