Osam bundesligaša kontroliše vozačke dozvole svojih igrača

Nakon Reusove vožnje bez vozačke

Osam bundesligaša kontroliše vozačke dozvole svojih igrača

Nakon što je Marco Reus kažnjen sa 540.000 eura zbog vožnje bez vozačke dozvole, što mu nije bio prvi put, neki od bundesligaša odlučili su provjeriti svoje fudbalere.

Prema pisanju njemačkog Bilda, čak osam bundesligaških klubova upustiti će se u kontrolu svojih fudbalera, tačnije u kontrolu njihovih vozačkih dozvola kako bi izbjegli situacije slične Reusovoj.

Ipak, pored toga što je platio astronomsku kaznu nakon što je uhvaćen po sedmi put kako vozi bez dozvole, njemački reprezentativac nije nanio samo štetu sebi, nego i svom klubu. Po brzoj vožnji Marco je policijskim kamerama bio poznat i od ranije, ali sada će očito morati na časove vožnje i polaganje vozačkog ispita.

Mnogi evropski klubovi žele Reusa, dok njemačkih osam želi izbjeći "pojavu" Marca Reusa u vlastitim redovima, pa će se upustiti u kontrolu vozačkih dozvola kod svojih fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.