Otkud Makelele na klupi malog kluba iz Srbije?

Greška koja je nasmijala mnoge

Otkud Makelele na klupi malog kluba iz Srbije?

Proslavljeni umirovljeni francuski fudbaler Claude Makelele je, ničim izazvan, završio na trenerskoj klupi jednog malog kluba iz Srbije.

Bivši fudbaler Real Madrida, Chelseaja i PSG-a se penzionisao 2011. godine otkad radi kao trener, a greškom jedne poznate stranice za praćenje rezultata postavljen je za trenera Bačke, koja se takmiči u Superligi Srbije.

Makelele je, tako, naveden kao trener Bačke u susretu sa Spartakom iz Subotice, što je na prvu mnoge iznenadilo a potom i nasmijalo kada su shvatili da je riječ o gafu.

Claude Makelele trenutno obnaša dužnost pomoćnog trenera u Swanseaju, a prije nekoliko godine je bio glavni trener Bastije što mu je za sada jedini klub u kojem je imao tu ulogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi