Otvorene prijave za 4.dm žensku utrku koja će biti održana u drukčijem formatu u odnosu na prethodne

Individualno ili grupno učesnice mogu trčati predviđena 3,5k u periodu od 21.6. do 28.6.2021.

Otvorene prijave za 4.dm žensku utrku koja će biti održana u drukčijem formatu u odnosu na prethodne

O. Lekić
Teme:

Otvorene su prijave za dugo iščekivanu 4. dm žensku utrku koja će ove godine biti održana u drukčijem formatu. U godini kada slavi 15. obljetnicu poslovanja u BiH, kompanija dm je odlučila organizovati utrku na nešto drukčiji način od uobičajene.

Prijave su otvorene do 2.6.2021. a sve učesnice koje se prijave planirana 3,5 kilometra rekreativno će moći istrčati ili prošetati, u društvu ili same, bilo kada i bilo gdje u periodu od 21.6. do 28.6., poštujući aktuelne epidemiološke mjere. „Prošle godine organizacija utrke je nažalost izostala, međutim interes za održavanje iste je ostao. Dobili smo mnogo upita naših trkačica o organizaciji te smo odlučili ove godine, kada slavimo i jubilej, ipak organizovati utrku na malo drukčiji način svjesni koliko je potrebno, u ovim još uvijek izazovnim vremenima, ponuditi sadržaj koji će motivisati i pokrenuti pozitivne emocije te zajedništvo.“, izjavila ja Ajla Hadžić, menadžerica marketinga u dm-u.

Trčimo sa svrhom: podrška razvoju dječijeg sporta

Iako individualna, utrka će ipak biti prožeta zajedništvom jer i ove godine ima dodatnu vrijednost: Učešćem u istoj, sve prijavljene trkačice dat će svoj doprinos razvoju dječijeg sporta u Bosni i Hercegovini: „Iako ćemo svi trčati zasebno, jer nije moguće organizovati zajednički event, vjerujemo da će nas ujediniti te doprinijeti osjećaju zajedništva i donacija koju ćemo po završetku utrke uručiti sportskim klubovima i udruženjima za djecu širom BiH u vrijednosti od 10.000 KM, kojom ćemo dati svoj doprinos razvoju zdravog i aktivnost života naših mališana širom BiH.“ – dodala je Hadžić.

Prijave i preuzimanje učesničkih majica i poklon paketa

Prijave za učešće otvorene su do 2.6.2021. na službenoj stranici utrke dm-zenskautrka.ba , gdje se nalaze i pravila te upute za prijavu i uplatu kotizacije za učešće u vrijednosti od 7 KM. Učesnice koje se u skladu sa pravilima utrke registruju i uplate kotizaciju, svoje učesničke majice i poklon pakete moći će preuzeti od 21.6. u dm prodavnici koju su odabrale prilikom prijave. Učesnice mogu, ukoliko to žele, ostvareno vrijeme za koje su prošetale ili istrčale 3,5k evidentirati aplikacijom za trčanje po svom izboru na službenoj stranici utrke dm- zenskautrka.ba . Kako je utrka rekreativnog karaktera te se neće nagrađivati najbolji ostvareni rezultati, dm će slučajnim odabirom 15 učesnica koje evidentiraju svoje vrijeme nagraditi posebnim poklon paketima. Broj prijava za 4. dm žensku utrku je ograničen.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi