Ozil o fotografiji s Erdoganom: Imam dva srca...

Ponovo se oglasio

Ozil o fotografiji s Erdoganom: Imam dva srca...

E. Čaušević

Njemački reprezentativac Mesut Ozil našao se u velikim problemima prije nekoliko sedmica kada se odlučio slikati s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Ergogan je boravio u Londonu, a to su iskoristili Ozil i Ilkay Gundogan koji su se slikali s predsjednikom Turske. Ova fotografija je izazvala lošu reakciju njemačke javnosti, a na utakmicama ove selekcije Ozil i Gundogan dobili su žestoke zvižduke zbog ovog poteza. Ipak, Ozil je ponovo odlučio da poruči da to nije imalo nikakve veze s politikom ili izborima u Turskoj.

"Imam dva srca, jedno je njemačko, a drugo tursko. To sam ja koji sam pokazao poštovanje prema predsjedniku zemlje mojih roditelja. Tokom mog djetinjstva majka mi je uvijek govorila da moram imati poštovanje prema svima i nikada da ne zaboravi odakle dolazim i to je ono čega se držim i danas", rekao je Ozil, te nastavio:

"Pričali smo o fudbalu s Erdoganom i naš susret nije imao nikakve veze s politikom ili izborima koji su bili u Turskoj. Za mene nije bilo važno ko je predsjednik ili iz koje stranke, važno mi je bilo da je to predsjednik Turske i turskog naroda. Isto bi se ponašao da je to turski ili njemački predsjednik".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi