Oživi grad sa Nissanom Juke

Automobi godine u BiH

Oživi grad sa Nissanom Juke

Sponzorski tekst

Nissanov neobični gradski crossover model Juke nesumnjivo ostavlja dubok trag u automobilskoj industriji i mijenja klasično poimanje automobila, jer objedinjuje stav, prkos, moderan stil i energiju sa nestašnom zabavom.

To je nešto sasvim novo na svjetskim, ali i našim cestama. Dizajnerski avangardan i mladalački svjež, Juke je osvojio simpatije stručnog žirija Udruženja automobilskih novinara u BiH, te osvojio laskavu titulu automobila 2011. godine u BiH.

Prvi mali crossover iz Nissana, u Bosni i Hercegovini je dostupan po cijeni već od 28.500 KM. Navedena cijena odnosi se na model pokretan 1.6 litarskim benzincem sa 117 KS i paketom opreme Visia, koji nudi izuzetno bogatu opremu, kao što je ABS, EBD, ESP, zračni jastuci za vozača i suvozača, bočni jastuci i zračne zavjese, ručni klima uređaj, radio CD, putni kompjuter, servo upravljač podesiv po visini, električno podizanje svih stakala, 16-inčni čelični točkovi, električno podesivi vanjski retrovizori i daljinsko centralno zaključavanje.

Podsjetimo, Juke kao istinski crossover, spaja robusnost SUV-a sa sportskim stilom coupea. Uprkos kompaktnim dimenzijama (D - 4.135 mm, Š - 1.765 mm, V - 1.570 mm,) međuosovinski razmak od 2.530 mm i kratki prevjesi karoserije, obećavaju kako odličnu voznu dinamiku, tako i prostranost u kabini, uz prtljažnik zapremine od 250 do 830 litara. Pored pomenutog 1.6 litarskog benzinca, ponuda Euro 5 motora uključuje provjereni 1.5 litarski dizelaš sa 110 KS i 1.6 litarski benzinac u verziji sa turbopunjačem i direktnim ubrizgavanjem sa 190 KS. Dizelski i slabiji benzinski motor dolaze u kombinaciji sa prednjim pogonom, a jači benzinac sa pogonom na sve točkove.

Za više informacija posjetite www.nissan.ba ili ovlaštene Nissan koncesionare za područje BiH: Autohit Sarajevo, Union Auto Banja Luka, Guma M Mostar i Grabovičkić Tuzla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.