Gledate na vlastitu odgovornost: Zarobljenog vođu navijača su redom svi tukli, sve podsjeća na horor

Uznemirujući snimci iz Brazila

Gledate na vlastitu odgovornost: Zarobljenog vođu navijača su redom svi tukli, sve podsjeća na horor

E. Škorić

Navijači brazilskih velikana Cruzeira i Palmeirasa su "odmjerili snage", a najgore je prošao jedan od vođa navijačke grupe koja prati Palmeiras.

Navijači oba kluba putovali su u srijedu navečer na gostujuće utakmice i sreći su se na autoputu. Tada su navijači Cruzeira zarobili vođu Palmeirasove navijačke grupe, pa su ga brutalno pretukli.

Pojavile su se i snimke na društvenim mrežama na kojima se vidi da su vođu Mancha Verdea tukli redom svi navijači Cruzeira, a brazilski mediji javili su da ima još povrijeđenih navijača Palmeirasa.

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1575164287429279744[/twitter]

Nesretni vođa navijača Palmeirasa bio je maltretiran, skinut, ponižavan, a pitanje je samo u kakvom je na kraju stanju završio.

Iako nas više ništa ne može iznenaditi kada je u pitanju Južna Amerika i nevjerovatna rivalstva koja ponekad odnose živote, čini se da je ovo ipak malo previše i za njihove standarde.

I Palmeiras i Cruzeiro su velikani u svojoj zemlji, ali danas u različitim rangovima. Palmeiras se bori za titulu u najvišem rangu (Serija A) i ima čak devet bodova više od Fluminensea, dok je Cruzeiro na čijem je čelu legendarni Brazilac Ronaldo vodeći u Seriji B.

Ima čak 18 bodova prednosti nad drugoplasiranim i više nema nikakve dileme da će sljedeće sezone ponovo biti u eliti.

Napominjemo još jednom da su snimke uznemiravajuće i da ih gledate isključivo na vlastitu odgovornost.

[twitter]https://twitter.com/HooligansTV_eu/status/1575164568958926850[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi