"Pan 3 na 3": Okončani dueli osmine finala, sutra u Hastahani pregršt uzbuđenja

Prvi sarajevski street basket turnir

"Pan 3 na 3": Okončani dueli osmine finala, sutra u Hastahani pregršt uzbuđenja

E. Škorić

U okviru programa „Ljeto na Hastahani“ jučer je započeo prvi sarajevski street basket turnir „Pan 3 na 3“ u kojem je učešće zauzelo 22 ekipe.

Nakon jučerašnjih kvalifikacija, danas su se igrali susreti osmine finala, a program u Hastahana parku je počeo od 15 sati.

Triple Treath je sa 21:0 savladao Demiriće, dok je Outsider istim rezultatom bio bolji od Istočnog Klana.

U duelu TBG i Houston Rocketsa slavili su prvospomenuti sa 18:5, dok su Pejtonci sa 18:4 savladali A.S.B.K. Briješće.

Ekipa Wawe je bila uspješnija od ekipe Serž Ibaka, Caffe Scala od Agrosa (11:6), dok je Unitic savladao YG Sarajevo, a Željo sa 10:4 Durantovu djecu.

Sutra su na programu mečevi četvrtfinala, potom i polufinala, a sastaju se Wawe - Caffe Scala od 16 sati, Unitic - Željo od 16:30, Triple Treath - Otusider, te TBG - Pejtonci.

Finale je planirano sutra za 19 sati, a za najbolje ekipe Pan je osigurao vrijedne novčane nagrade.

Pobjednički tim osvojit će 1.500 KM, a drugoplasirana ekipa 500 KM. Pan je osigurao i zanimljive nagrade za navijače koji dođu da prate završnicu ovog prvog sarajevskog "Pan 3 na 3" street basket turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi