Kad slava i pare "udare u glavu": Zbog droge i kocke ostao bez svega, pa htio da se ubije
Poročan način života uništio je nekada veliku zvijezdu.

Nekada velika zvijezda

Kad slava i pare "udare u glavu": Zbog droge i kocke ostao bez svega, pa htio da se ubije

Eldar Ganibegović

Nerijetke su loše životne priče velikih zvijezda koje ne mogu da se nose sa slavom, bogatstvom i popularnošću na pravi način, pa posegbu za raznim porocima koji im na kraju (skoro) dođu glave. Jedna takva je i priča bivšeg fudbalera Arsenala, Paula Mersona.

Igrao je za Arsenal, Middlesbrough, Aston Villu i Portsmouth, imao bogatstvo, a istovremeno bio ovisnik.

Dok je igrao u vrhunskim engleskim klubovima, borio se s ovisnošću o alkoholu i raznim drogama, a kasnije je izgubio i bogatstvo - sedam miliona funti.

Ovaj 54-godišnjak koristio je kokain dok je igrao za Arsenal, a dan kada mu se rodio prvi sin, odlučio je da provede u kladionici.

Otkrio je da ga je u sve uvukla prva opklaada još dok je imao 16 godina. Kaže da ga je to koštalo svega što je imao.

"Nisam stao dok, na kraju, nisam izgubio sve što sam ikada imao, oko sedam miliona funti, uključujući kuće, automobile, brakove, cijelu penziju i samopoštovanje", opisuje Merson. 

Oglasi

Objasnio je kako je njegova bračna noć 1990. godine protekla u užasnom raspoloženju u toku koje je mrzio sebe zbog činjenice da je izgubio hiljade dok se kladio na Kostariku protiv Škotske na Svjetskom prvenstvu.

"Ako uplatim na Škotsku da pobijedi Kostariku, ovo vjenčanje me neće koštati ništa - Kostarika je pobijedila sa 1:0. Završio sam noć, pijan i izjedljiv sa ogromnom mržnjom prema sebi", kazao je. 

Merson je prvi put probao kokain u februaru 1994. - deset mjeseci kasnije potrošio je "mnogo, više od 2.000 funti" na drogu, otkrivajući da je "šmrkao dok nije bio doveden na rub ludila".

"Imao sam kladionice koje su me jurile, dileri su me jurili. Izmirio sam jedan dug za kokain tako što sam predao svoj Arsenalov blejzer i prijavio ga da je ukraden. Paranoja je zavladala. Bio sam uvjeren da me neko lovi."

Priznao je i da je razmišljao da se ubije, no dobra stvar je da se riješio pića i droge. Nažalost, kocka je tu još uvijek i još traje borba s njom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi