Pazite, dolazi Super SUV

Bentley EXP 9F

Pazite, dolazi Super SUV

M. Skaka
Teme:

Na pekinškom auto sajmu Bentley je predstavio svoj  novi luksuzni SUV koncept kojim će se uključiti u takozvanu "Super SUV" klasu.

Estetiku vozila novi koncept uzima iz Blower Bentleya iz 1920. godina, dok je motor šestolitarski, sa dvostrukim turbo W12 motorom i mjenjačem sa osam brzina, a iz Bentleya je najavljena i mogućnost proizvodnje verzije sa V8 i V6 hibrifnim motorom.

Čak i sa V6 hibridom, Bentley je najavio da bi vozilo trebalo ubrzavati od 0 do 100 za manje od pet sekundi.

Bentley koncept pod nazivom EXP 9F jedan je od predstavnika nove klase vozila koja je prvi put promovisana ove godine u Pekingu. Engleski proizvođač luksuznih automobila da i je naziv novoj klasi - Super SUV, a priključili su se i Lamborghini sa Urosom, te Maserati sa Kubangom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.