Penthaus Romana Abramoviča: Dokaz bogatstva ruskog tajkuna

Sve je lako kada si Roman Abramovič

Penthaus Romana Abramoviča: Dokaz bogatstva ruskog tajkuna

E. Škorić

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič raspolaže velikim bogatstvom, pa samim tim kupuje samo najbolje i najskuplje stvari.

Ruski tajkun je platio 30 miliona funti za penthaus na obali rijeke s pogledom na Stamford Bridge. Unatoč problemima s vizom, Roman je uspio da kupi bogatu rezidenciju.

Brojni arhitekti i dizajneri radili su na ovom stanu, a zauzima prostor od 35. do 37. sprata Chelsea Waterfront zgrade. Pored stana je Rus kupio i parking mjetsa u podzemlju, a cijena jednog je 85.000 funti.

No, naravno kupovina ovog penthausa nije prevelik zalogaj za vlasnika londonskog kluba, te je samo jedan u nizu koje posjeduje. U najskupljem dijelu Londona ima 15 spavaćih soba, a vjeruje se da je platio 90 miliona funti prije sedam godina.

Top Komentari

Bayern Munchen
Ne znam za vas,ali meni su bogatiji oni ljudi koji imaju vjeru ( i namaz ) nego ovi naftasi
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije