Pet najboljih "panenka" jedanaesteraca ikada

Pet najboljih "panenka" jedanaesteraca ikada

Sergio Ramos (Španija - Portugal, Euro 2012)

A. Haznadarević

Kada je davne 1976. godine Antonin Panenka uzeo loptu da izvede ključni jedanaesterac za šampiona Evrope, niko nije mogao ni pomisliti da će taj trenutak obilježiti njegovu cijelu karijeru, i da će to biti njegovo životno djelo po kom će njegovo ime ostati zapamćeno. 

On jeste defanzivac, jeste i imao katastrofalnih promašaja sa kreča, ali Sergio Ramos je, kao i Andrea Pirlo, na Euru 2012 bio dovoljno lud i hrabar da na gol Portugala sa 11 metara šutira čuvenom panenkom. Dogodilo se to na veoma važnom meču - meču polufinala, u kom je Rui Patriciju i saigračima, ovakvim penalom potpuno ubio moral i odvažnost da dođu do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.