Petit: Da smo pod njemačkom okupacijom bolje bi nam bilo

Skandalozna izjava bivšeg reprezentativca

Petit: Da smo pod njemačkom okupacijom bolje bi nam bilo

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Francuske sa kojom je osvojio svjetsku (1998.) i evropsku titulu (2000.) Manuel Petit dao je jednu vrlo zanimljivu izjavu koju su mnogi okarakterisali kao skandaloznu.

"Francuska je licemjerna i kukavička. Nekada pomislim da je bi nama Francuzima bilo bolje da smo još uvijek pod okupacijom Njemačke i da bi nas bolje vodili", rekao je Petit u svojoj izjavi za portal sport.fr u kojoj je djelovao prilično razočaran.

Nakon što je njegova izjava okarakterisana kao sporna, neodmjerena i skandalozna, Petit se ispravio u izjavi za Yahoo Sport.

"Njemačka nam danas pokazuje da je bolja od nas, politički, ekonomski i sportski. To je ono što sam želio reći", kazao je bivši fudbaler Arsenala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti