Tako mlad, a već rasista: Slikao se s legendom, glumio mangupa, pa stigla brutalna osveta!

Postao najomraženija osoba u Nizozemskoj

Tako mlad, a već rasista: Slikao se s legendom, glumio mangupa, pa stigla brutalna osveta!

Endin Čaušević

Legendarni nizozemski fudbaler Pierre van Hooijdonk bio je žrtva rasizma na nevjerovatan način jer je jedan mladić tražio da se fotografiše s njim, a na kraju ga je vrijeđao preko Instagrama. Međutim, on ni slutio nije šta će Van Hooijdonk uraditi i kako će ga osramotiti za cijeli život što je čini se i zaslužio.

Van Hooijdonka najviše pamtimo po sjajnim igrama u dresu Feyenoorda kada je ovaj klub 2002. godine vodio do trofeja tadašnjek Kup UEFA jer je zabio fantastičan pogodak u finalnoj utakmici protiv Borussije Dortmund.

U tom finalu zabio je dva gola, ali majstorija iz slobodnjaka se posebno pamti. Kasnije je igrao još u Fenerbahčeu, a karijeru je završio 2007. godine u Feyenoordu.

Za Van Hooijdonka nismo previše čuli proteklih godina i u centru pažnje je većinom njegov sin Sydney van Hooijdonk koji igra sjajno u dresu Heerenveena i mnogi vjeruju da će on biti u narednim sezonama još bolji.

Van Hooijdonk se našao ovih dana u centru pažnje, ali ne baš zbog lijepih stvari. Bio je žrtva rasističkog vrijeđanja putem društvenih mreža i to na poprilično nevjerovatan način.

Naime, prije nekoliko dana dvojica mladića prišla su legendarnom igraču kako bi se fotografisali s njim što je Van Hooijdonk bez problema pristao da uradi ne sluteći kakav užasan plan ima jedan od tih mladića.

Oglasi

On je nakon toga ubrzo objavio fotografiju na Instagramu, a u opisu je napisao "Perre crni pe*er". Očito htio je da u svojoj raji ispadne mangup, ali Van Hooijdonk nije želio da ostane na tome i uzvratio je.

Legendarni igrač javno je objavio istu fotografiju i opis ovog mladića, a potom je jasno pokazao ko je on i kako se zove.

"Hvala i tebi na fotografiji kukavice", poručio je Van Hooijdonk tom mladiću koji se ubrzo počeo kajati zbog svega.

pierre-van-hooijdonk-exposed-racist

Postao je glavna tema u Nizozemskoj i mnogi su mu počeli slati poruke i javno ga prozivati zbog gnusnog poteza i rasističkog vrijeđanja legendarnog fudbalera.

On je fotografiju izbrisao ubrzo nakon što se i Van Hooijdonk oglasio, ali je bilo prekasno. Potez Van Hooijdonka je oduševio javnost jer je pokazao da takve stvari ne smiju da se prešute i da se mora uzvratiti, a ovaj mladić se sigurno sada kaje zbog svega jer je od pokušaja da bude mangup u raji sada najomraženija ličnost u Nizozemskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi