Pistorius ostaje pri svom: Mislio sam da je provalnik

Počelo suđenje južnoafričkom paraolimpijcu

Pistorius ostaje pri svom: Mislio sam da je provalnik

Južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius rekao je danas da nije znao da se njegova djevojka Riva Stenkamp nalazila u kupatilu i da je pucao misleći da je provalnik.

Pistorius se danas drugi put pojavio pred sudom, gde je naveo da se u pola noći probudio misleći da je provalnik ušao u kuću kroz prozor kupatila.

"Opalio sam nekoliko hitaca, ne znajući da se Riva nalazi sa druge strane vrata. Kada sam shvatio da nije u krevetu, uzeo sam palicu za kriket kako bi provalio u kupatilo i zatekao je na podu", pročitao je Pistoriusovu izjavu njegov advokat Beri Ru.

On je zatražio od suda da njegov klijent bude uz kauciju pušten da se brani sa slobode. Pistorius je optužen da je sa predumišljajem u četvrtak ubio svoju djevojku.

Javni tužilac Gary Nell rekao je da je Pistorius tog dana ustao iz kreveta, stavio na noge proteze, prešao sedam metara od spavaće sobe do kupatila i tu sa nekoliko hitaca ubio Rivu Stemkemp.

Nel je dodao da su vrata od kupatila naknadno provaljena.

"Sve je bilo isplanirano. Zašto bi se provalnik zaključavao u kupatilu?", zapitao je Nel.

Dok se odvijalo suđenje Pistoriusu, tijelo ubijene Riva Stenkamp prenijeto je u crkvu u Port Elizabeth.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.