Pistorius se danas javio policiji, kreće s treninzima

Uz jamčevinu pušten na slobodu

Pistorius se danas javio policiji, kreće s treninzima

Edmir Škorić

Prvi put nakon puštanja iz pritvora se policiji javio Oscar Pistorius, južnoafrički paraolimpijac koji je optužen za ubistvo svoje djevojke Reeve Steenkamp.

Jedan od uslova za puštanje iz pritvora Oscaru je bilo javljanje policiji. On je to učinio u ponedjeljak, kako je od njega i traženo.

 

Sudac Desmond Nair je nakon četverodnevnog saslušanja uz 85.000 eura jamčevine dopustio 26-godišnjem paraolimpijcu da se brani sa slobode. Morao je predati pasoš, a i zabranjen mu je povratak u vlastitu kuću, gdje se i dogodila tragedija. 

 

Osim toga, ne smije konzumirati alkohol i uvijek mora biti dostupan uz mobitel. Mora se dvaput sedmično javiti u policijsku stanicu.

 

Njegov odvjetnik Kenny Oldwage smatra da su uvjeti jamčevine prestrogi. "Oscar mora da nastavi sa životom", rekao je Oldwage.

 

Oscar će nastaviti s treninzima, ali neće se natjecati. Sljedeće njegovo pojavljivanje na sudu zakazano je za 4. juni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti