Pistorius: Traumu ću nositi do kraja života

Žali za djevojkom koju je ubio

Pistorius: Traumu ću nositi do kraja života

Najuspješniji svjetski paraolimpijac, južnoafrički atletičar Oscar Pistorius, izjavio je da je tužan što je prije godinu dana u svojoj kući u Pretoriji ubio svoju djevojku Rivu Stinkamp.

Pistorius se oglasio saopštenjem povodom godišnjice ubistva, a uoči početka suđenja koje je zakazano za 3. mart.

"Nema riječi koje bi na pravi način mogle da iskažu moja osjećanja o uzašnom incidentu koji je pogodio sve koji su istinski voljeli i vole Rivu", naveo je Pistorius u saopštenju.

Pistorius je prošle godine pred sudom rekao da je greškom ubio svoju djevojku, pošto je mislio da je provalnik. Tužilaštvo je optužilo 27-godišnjeg atletičara za ubistvo s predumišljajem. On je hicima iz pištolja Stinkampovu pogodio u glavu i ruku.

"Bol i tuga, posebno Rivinih roditelja, porodice i prijatelja ispunjavaju me tugom. Gubitak Rive i trauma koju sam doživio tog dana ću nositi u sebi do kraja života", rekao je Pistorius, koji se suočava s kaznom doživotnog zatvora, a sudija će donijeti presudu, pošto u Južnoj Africi nema suđenja pred porotom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.