Pistorius uhapšen nakon što je greškom ubio svoju djevojku

Pistorius uhapšen nakon što je greškom ubio svoju djevojku

Čuveni južnoafrički paraolimpijac, Oscar Pistorius uhapšen je jutros u svojoj kući sjeveroistočno od Johannesburga, nakon što je ubio svoju djevojku, Reevu Steenkamp.

Naime, ubistvo se desilo jutros oko četiri sata, a prema nezvaničnim informacijama do ovog tragičnog slučaja došlo je zabunom.

Steenkamp je navodno Pistoriusu pripremala iznenađenje za Dan zaljubljenih, a ovaj paraolimpijac je pomislio kako se u kući nalazi provalnik.

 

Vatrenim oružjem je svoju suprugu pogodio nekoliko puta u području glave i ruku. Hitna pomoć je stigla ubrzo te je pokušala da spasi 30-godišnju Steenkamp.

Nažalost, spasa nije bilo. Preminula je na mjestu događaja, a popularni Blade Runner je priveden.

Steenkamp je inače bila model.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti