Plavuša Bogojevska koštala srbijanske menadžere

Preko njenog računa prali novac

Plavuša Bogojevska koštala srbijanske menadžere

O. Lekić

Marija Bogojevska, djevojka fudbalskog menadžera Dejana Veljkovića koji je uhapšen u Belgiji u operaciji „Čiste ruke“, bila je paravan za pranje novca svome dečku i to preko deviznog računa u Beogradu, prenosi srbijanski Telegraf navode belgijskih medija.

Kako prenosi ovaj list, Dejan je 2017. godine zamolio Mariju, koja ima belgijsko državljanstvo, da otvori devizni račun u Beogradu kako bi prebacio dva do tri miliona eura. Taj novac, menadžer je navodno želio da sakrije od advokata kako ta suma ne bi ušla u parnicu za razvod sa bivšom ženom.

Marija ništa nije sumnjala sve do marta ove godine kad je otkrila pravi razlog, kako prenosi belgijski portal, a onda napravila veliku grešku, jer je majci u telefonskom razgovoru rekla da Dejan koristi njen račun za pranje novca!

Policija je uveliko snimala sve razgovore osumnjičenih, pa i njen. Marija nije prijavila dečka policiji i zato je bila privedena u akciji „Čiste ruke“, kao veoma značajan dio organizovane grupe. Znalo se za novac na njenom računu ali je ona puštena sa rukavicom da se do suđenja brani sa slobode.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi